Category Sport

SPORT: Kelantan Kekal Juara Piala FA 2013

Kelantan mempertahankan trofi Piala FA selepas menundukkan Johor Darul Takzim 1-0 pada perlawanan akhir yang berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil pada malam 29 jun 2013.Gol tunggal perlawanan disumbangkan oleh Nurfarhan Muhammad pada minit ke-16. Berikut antara aksi yang telah saya rakamkan. Tahniah kepada kedua-dua pasukan.

DSC_8968
DSC_8968a
DSC_8979
DSC_9009
DSC_9022
DSC_9033
DSC_9059
DSC_9089
DSC_9108
DSC_9117
DSC_9160
DSC_9192fb
DSC_9213
DSC_9345

DSC_9360
DSC_9385

Read More

SPORT: JDT Fan

Disebalik kemenangan dan kemeriahan sesebuah pasukan bolasepak, PEMINAT adalah elemen pasling utama. Tanpa peminat, bolasepak adalah tiada apa-apa yang berkesan. Kehadiran penyokong bolasepak yang mewarnai perlawanan akhir Piala FA 2013 adalah sesuatu yang pada saya momentum baru. Berikut antara aksi pemain ke 12 JDT yang sempat saya rakamkan .
DSC_8997
DSC_9072
DSC_9163
DSC_9183
DSC_9223
DSC_9226
DSC_9269 copy
DSC_9315
DSC_8927
DSC_9274
DSC_9276
DSC_9303
DSC_8881

Read More

SPORT: Semifinal FA Cup – Pahang-JDT

Pasukan berstatus bintang, Johor Darul Takzim (JDT) berjaya melangkah ke final Piala FA walaupun tewas 1-2 di tangan Pahang pada pertembungan separuh akhir kedua di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini. Pada pusingan pertama di Stadium Larkin, JDT menang 1-0 menumpaskan Pahang untuk agregat 2-2 dan layak berdasarkan peraturan gol tempat lawan. Perlawanan separuh akhir kedua di Stadium Darul Makmur ditunda sebelum ini gara-gara kekecohan yang berlaku pada perlawanan separuh akhir kedua Piala FA.

JDT bakal bertemu Kelantan yang menewaskan Terengganu dengan aggregat 5-4. Antara aksi yang saya rakamkan semasa aksi Separuh Akhir FA Cup 2013 Kedua Pahang vs JDT.

DSC_8481

JOE_3307

DSC_8694

DSC_8679

DSC_8659

DSC_8572

DSC_8597

DSC_8641

DSC_8685

 

Read More

EPL MASTERS 2013 Legends Gala Dinner : KUALA LUMPUR

RDP_4694

DSC_5624

DSC_5629

DSC_5633

RDP_4875

RDP_4914

RDP_4917

Read More

THE ROCKETTES – EPL MASTER DANCERS

DSC_5230a The Scottish Rockettes are the UK’s top Pro-Sports Dance Team and support Scotland’s only Pro-Basketball team the Glasgow Rocks. They were in Kuala Lumpur for being the EPL Master 2013 Dancers.

Read More

SPORT: STANDARD CHARTERED EPL FOOTBALL MALAYSIA CUP 2013

Standard Chartered EPL Football Malaysia Cup 2013 with the greatest football legends from Europe’s biggest clubs to play for Manchester United, Liverpool, EPL All Stars and The Malaysian Legend team. This tournament held in Stadium Putra, Bukit Jalil on 21 April 2013. Herewith a few photo’s  of this tournament.

Untitled-1
DSC_5037
DSC_5045
DSC_5135
DSC_5182

Read More

Silat

Silat is a collective word for indigenous martial arts from a geo-cultural area of Southeast Asia encompassing the Nusantara as well as most of the Malay Peninsula, Indonesian Archipelago and Malay Archipelago. Originally developed in what are now peninsular Malaysia, Indonesia, southern Thailand, Brunei and Singapore, it was also traditionally practiced in Vietnam and the southern Philippines.

Lincah-Kedah (Rina)4

Read More

The Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2013

Memang perancangannya nak ambil gambar di sini tahun ni. Memandangkan kelas sabtu ahad bermula awal pagi jadi, petang adalah waktu yang paling sesuai. Kalau baca dari official page jadual menyatakan yang seawal jam 7.0 pagi dan 5.30 petang belon akan ke udara. So hari ini selepas dari Axiata Cup di Cheras, saya bawa famili untuk tengok festival ini.

Sofia Amani suka betul kalau bab² belon ni, sama lah macam abang² dia masa kecik. Saya pulak masa kecik tak suka belon, saya suka senapang hehehehe. Tapi sayang nya petang hari terakhir ni tak banyak pulak yang terbang. ada lah dalam 3-4 belon jek . hrmmm tu lah .. mungkin kalau ada rezeki tahun akan datang.. tu pun kalau masih ada ..

RDP_3575

 

Read More

Sport::Preliminary Round Two Axiata Cup 2013 – Daren Liew

Herewith the action of Daren Liew during the match agains Lee Hyun Il. He lose in rubber set 27-25, 19-21, 22-20

About Daren Liew:

This player born August 6, 1987 in Kuala Lumpur. Liew was educated at the Sekolah Kebangsaan Taman Midah. He is 178 cm tall and plays in the men’s singles.He is ranked 14th in the world (as this posting released) and is the second-best Malaysian singles shuttler after Lee Chong Wei.

RDP_3490 copy
RDP_3506 copy
RDP_3552 copy
RDP_3555 copy
RDP_3560

 

Read More

Coach Rajagobal pula bakal berdepan FAM

Jawatankuasa Tatatertib Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM),  mendapati kenyataan Dato’ K Rajagobal menyalahi Artikel 88. Pengendali berusia 57 tahun itu yang mempertikaikan keputusan FAM membenarkan pemain import beraksi dalam Liga Malaysia (liga-M)ketika sidang media sejurus berakhir perlawanan persahabatan menentang Arab Saudi 17 Mac lepas yang berkesudahan Malaysia tewas 1-4,  akan didakwa dalam masa terdekat.

Pada pendapat saya yang naif ni, FAM perlu mendengar dan belajar menerima kritikan. Isu Artikel 88 ni dah berlarutan lama. Dari kebanyakan kritikan yang dilemparkan, contohnya oleh Tan Sri Anuar Musa dan terbaru oleh Dato Seri Shahidan Kasim sebenarnya merupakan kritikan yang membina. Takkan lah kene cuit sikit dah siap nak guna artikel tu. Dan Coach Rajagobal seharusnya mempunyai alasan tersendiri. Kalau coach tak boleh nak komen, nanti esok lusa bila sidang media – nak suruh siapa komen ? nak suruh penaja rasmi komen ke hehehehehe atau nak suruh setiausaha agung FAM yang menjawab masa sidang media tu? takut media tanya pasal tektikal, dia jawab pasal benda lain pulak hehehehe….

Dan kalau lah ditakdirkan ada 5-6 orang key player yang komen dan tak kene di hati FAM, nak gantung mereka juga? dah lah kita ni tak kuat mana.. sikit² nak tunjuk kuasa.. Artikel 88 perlu dirombak.. ataupun perlu ada penambahbaikan .. bukan untuk siapa pun untuk kemajuan bolasepak negara juga.

RDP_7030 copy

 

Read More