Category In Person

Amani Darjah 1

Tahun ni Amani mula ke sekolah ‘betul’. Darjah 1. Kejap sangat masa berlalu.. boleh tak jangan cepat sangat huhuhu. Anyway, ayah dan ibu dan abang² ucapkan selamat menempuhi alam persekolahan. Lepas ni ayah update full story… sementara ni ayah kasi teaser je dulu.

e01_0143

Love You

Read More

Dulu² – Selamat Pengantin Baru

cikin

Dengan gambar ni sudah hampir 13 tahun berlalu. Muka mengantuk. Dulu along keja kilang. Mata memang rabak selalu. Tapi masih lagi nak pusing² bawak girl friend dan adik.

Kejap sangat masa berlalu. Dulu masa ni sekitar tahun 2002. Masa kecik dulu, merasa lah abang² ni semua basuh berak, tukar lampin (masa tu mak tak guna pampers tu, guna lampin) , buat susu. Kami semua hero². Bila dah besar sikit, merasa jugak lah bergaduh, berebut. Dulu.

Dulu masa kecik², masa sebaya Amani sekarang, selalu jugak bawak pusing² kampong naik Honda cup abah tu. Saja bawak adik tengok² kampong. Dulu.
Kadang² abang ko ni cenggey. Tapi satu hari nanti ko akan faham kenapa 🙁

Kita bukan orang senang. Mak Abah banyak berkorban. Macam² nasihat diorang kat anak² diorang. Terutama abang ko sorang nih...

Read More

Mendaki Gunung Irau

Assalamualaikum,

Kali ini saya kongsikan pengalaman ke Gunung Irau. Sebelum tu sedikit maklumat berkenaan gunung Irau ini. Gunung Irau merupakan sebuah gunung di sempadan negeri Perak Darul Ridzuan dengan Pahang Darul Makmur,dan mempunyai ketinggian 2,110 m (6,924 kaki). Gunung Irau merupakan puncak tertinggi di Cameron Highland dan ke 9 tertinggi di semenanjung dan ke 15 di Malaysia.

Nama: Gunung Irau
Ketinggian: 6924 kaki (2110m)
Tempat: Sempadan Perak/Pahang- Banjaran Titiwangsa
Lokasi: Brinchang, Cameron Highland
Tahap: Medium
Trek: Tanah gambut, batu dan akar kayu

Keistimewaan gunung:
1-Suhu sejuk sekitar 20-18 Celcius (masa saya mendaki)
2-Gunung ini terkenal kerana hutan lumutnya mcam Fangorn Forest dalam wayang Lord of The Rings
3-Boleh jumpa banyak jenis bunga dan periuk kera

22 F...

Read More

Ucapan Selamat Hari Raya untuk anda

kad raya

Assalamualikum…

Sejak ramadhan ni jarang saya update.. hebt betul puasa kali ini… Syukur.

Menjelang Aidilfitri yang bakal menjelang.. saya ingin mengucapkan salam aidilfitri kepada Isteri tercinta, anak² tersayang. Kalian lah penyeri hidup ini. I Love all of You, Terima kaseh atas segalanya.. Semoga kita akan berbahagia dunia dan akhirat. Amin … Kepada Mak dan Abah (walaupun tau depa dok baca blog nih) Selamat Hari Raya. Ampun dan maaf dari anakanda. Halalkan makan minum dan perit jerih ayahanda bonda. Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik ayahanda bonda berdua. Kepada adik² yang dikasihi.Kepada Mak Mertua dan semua keluarga juga. Kepada keluarga di Seremban, di Melaka, di Penang, di Taiping dan Sabah – Selamat hari raya 🙂

Ucapan ikhlas ini juga saya tuju kan buat semua pensyarah...

Read More

B&W SIRIES: NURUL IZZAH

RDP_3176
RDP_3210
RDP_3222
RDP_3307

Nurul Izzah Anwar is the current Member of Parliament for Lembah Pantai. She has worked with a number of agencies and institutes on advocacy work, among them are Suara Rakyat Malaysia (SUARAM), Women Leaders International Forum (WLIF) Friedrich-Ebert Stifung (FES). She has in the past advocated on behalf of Malaysian political prisoners and Malaysian human rights movements at the international level, most noted being an intervention in the main session at the 55th Commission on Human Rights, Geneva.

Nurul Izzah attended Sekolah Kebangsaan Bukit Damansara for her primary education, and then Sekolah Menengah Sri Hartamas, both in Kuala Lumpur. She later attended Assunta Secondary School in Petaling Jaya...

Read More

Menjelang Pertemuan Menentang Yaman

“Anda boleh tewas dua atau tiga perlawanan namun perlu melihat secara positif. Sebagai jurulatih memang sasaran (skuad negara) untuk layak ke pusingan akhir iaitu satu tahap yang lebih tinggi selepas Piala AFF, namun ia bukanlah satu jaminan (dapat mara ke pusingan akhir),”

Datuk K Rajagobal

 

DSC_4594

Read More