Dulu² – Selamat Pengantin Baru

cikin

Dengan gambar ni sudah hampir 13 tahun berlalu. Muka mengantuk. Dulu along keja kilang. Mata memang rabak selalu. Tapi masih lagi nak pusing² bawak girl friend dan adik.

Kejap sangat masa berlalu. Dulu masa ni sekitar tahun 2002. Masa kecik dulu, merasa lah abang² ni semua basuh berak, tukar lampin (masa tu mak tak guna pampers tu, guna lampin) , buat susu. Kami semua hero². Bila dah besar sikit, merasa jugak lah bergaduh, berebut. Dulu.

Dulu masa kecik², masa sebaya Amani sekarang, selalu jugak bawak pusing² kampong naik Honda cup abah tu. Saja bawak adik tengok² kampong. Dulu.
Kadang² abang ko ni cenggey. Tapi satu hari nanti ko akan faham kenapa 🙁

Kita bukan orang senang. Mak Abah banyak berkorban. Macam² nasihat diorang kat anak² diorang. Terutama abang ko sorang nih. Mak Abah dulu sekolah tak tinggi. Susah. Diorang tak kita jadi susah jugak. Berkat doa Mak Abah, syukur kat mana kita sekarang.

Hujung minggu ni InsyaAllah adik bongsu along akan jadi isteri orang.. akan dapat keluarga baru. Jalani kehidupan baru. Doa ikhlas along semoga berbahagia selalu. Semoga mendapat keberkatan dan rahmatNYA selalu. Semoga mendapat keredhaanNYA. Amin.Amin. Doa abang² adalah yang selalu terbaik untuk adik²nya. Itu pasti.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>